NIBE Uplink - fjernstyring av varmepumpen

NIBE ute med ny fjernstyring av varmepumpen

Svenske NIBE har lansert en ny tjeneste for styring og overvåking av varmepumper.

NIBE UplinkNIBE Uplink er en web-basert tjeneste hvor man raskt kan se status på varmepumpen og  eksempelvis styre oppvarmings- og varmtvannstemperaturen. Konseptet baseres på en ny  innebygget nettverkstilkobling som nå er standard på alle NIBEs nye og mest populære  varmepumper. Via en nettverkskabel blir varmepumpen automatisk koblet opp mot en sentral  server. 
 
Via www.nibeuplink.com logger man seg på og får tilgang til samme informasjon og styring som  vises i varmepumpens eget display. Skulle en feil oppstå, sendes en varsling via e-post slik at en  kan handle raskt. I tillegg holder NIBE Uplink orden på hvilken software som passer til  varmepumpen, og tilgjengeliggjør siste versjon for nedlasting og oppgradering. 
 
- NIBE Uplink er et konsept vi ser kommer til å revolusjonere arbeidet for mange  driftsansvarlige, sier Kent Willén, salgssjef for NIBE i Norge. 

-Man kan si at vi plasserer en kopi av varmepumpens styreenhet ut på nettet. 
 
Lignende løsninger har eksistert tidligere, men de har vært komplisert og krevd en hel del av brukeren. Med NIBE Uplink er det bokstavelig talt bare å koble en nettverkskabel inn i  varmepumpen, og deretter logge seg på. 

 

100-vis av varmepumper tilgjengelig fra hvor enn du måtte befinne deg

Driftsansvarlige eller installatører kan få direkte kontroll over et 100-talls varmepumper fra sin  iPad eller datamaskin. En installatør og en driftsansvarlig kan eksempelvis sitte på hvert sitt  hold, se samme maskin og diskutere ulike løsninger. Uplink passer også perfekt for de som eier  sin egen varmepumpe og ønsker økt kontroll og oversikt. 

Parallellkoblede varmepumper vises som én enhet, og klikker man seg videre inn, går det an å  velge hvilken som helst av varmepumpene man vil se nærmere på. På hver enkelt varmepumpes  side finnes de samme ikonene og styringsmulighetene man er vant til. For eksempel ser man når  kompressoren er i gang og hvilke temperaturer som måles. 

Uplink er tilgjengelig for NIBEs nye og mest populære varmepumper, innemoduler og  styreenheter. Standardversjonen av NIBE Uplink er gratis. En premiumkonto på NIBE Uplink gir  ytterligere funksjoner og bedre logging.

 

Prøv standardversjonen:

www.nibeuplink.com 
Brukernavn: demo@nibeuplink.com 
Passord: Demo2012 


Pressekontakt

Steinar Raastad
Produktsjef NIBE