NIBEs luft-vann varmepumpe med SCOP på over 5!

Med en årsvarmefaktor på over 5 og svært høy turtemperatur også ved ekstrem kulde viser NIBE F2120 at utviklingen av luft-vann varmepumper går raskt fremover.

NIBE-luft-vann-f2120.jpg

Da NIBE lanserte F2030 og F2300 som fungerer ned til -25  ̊C, var det et stort gjennombrudd. Siden den gang har utviklingen tatt ytterligere steg og nå ser vi maskiner som NIBE F2120, en unik luft-vann varmepumpe med inverterstyring og særdeles høye turtemperaturer også når det er skikkelig kaldt ute.

Modellen er utviklet for å leverluft-til-vann-varmepumpe-f2120-nyhet.jpge under svært tøffe driftsforhold, hvor kravene til avriming og bortføring av kondensvann er høye. At varmepumpen har en SCOP på mer enn 5,0 betyr at den leverer fem ganger så mye energi som den bruker.

NIBE F2120 gir veldig høy energibesparelse og har et eksepsjonelt lavt lydnivå. Inverterstyringen sparer energi og gir mindre slitasje. Med F2120 er for første gang inverterstyringen kombinert med EVI (Economized Vapour Injection). EVI senker hetgasstemperaturen og øker samtidig den avgitte effekten. Dette er en viktig fordel, spesielt i næringsbygg med større effektbehov og i områder med lave utetemperaturer.

NIBE F2120 har vært gjennom tøffe tester i NIBE sin testlab hvor den over tid har blitt kjørt i temperaturer ned til -25 ̊C, i regnstormer og ørkenhete for avdekke hvordan varmepumpen reagerer under ekstreme værforhold. Det er takket være disse testene man eksempelvis har greid å utvikle så gode resultater for avising.

Sammen med NIBE sine SMO styreenheter og VVM innedeler er NIBE F2120 et komplett varmepumpesystem, og gjør NIBE til en av de ledende aktørene i bransjen.

Nye NIBE F2120

  • Ingen kjøleteknisk montasje
  • Opptil 65 °C turledningstemperatur, 63 °C ved -25 °C
  • Laveste driftstemperatur: -25 °C
  • Selvjusterende kontrollsystem for ekte ”plug-and-play”-installasjon
  • Kjøletemperatur ned til +7 °C
  • 3-fas-tilkobling for alle størrelser
  • Stillegående vifte med intelligent regulering – lydnivå på 53 dB(A)