Diskret kjøling gir komfort for kunder og konfekt hos Pascal

Det betyr økt trivsel for kunder og ansatte så vel som sjokoladen. – Vi er kjempefornøyde, og kan selge sjokolade hele året, forteller Pascal Dupuy.

Pascal-med-konfekt.jpg

Den kjente franske konditoren driver kaffebar og tre lunsj-restauranter i Oslo. Avdelingen i Ullevålsveien på St. Hanshaugen hører til den siste kategorien. Der hadde den gamle airconditioningen gått i stykker. Et par år gikk uten at den ble erstattet, men så kom hetebølgen sommeren 2018. Noen dager var det 30 grader i lokalet.

– Vi så at det var veldig ubehagelig for personalet å jobbe der; det var så varmt at det ikke var bra. Vi kunne ikke selge noe heller, når det var for varmt i butikken. Så det ble tapt omsetning, forteller Pascal.

– Gjort på en veldig elegant måte

Dermed måtte noe gjøres. Men, som konditoren poengterer, det er ikke lett å montere noe som står og blåser i et lite lokale. Forslaget fra Toshiba varmepumper var en løsning integrert i taket.

– Den er veldig diskret, bråker ikke, og gir fin temperatur når det begynner å bli varmt ute. Det er gjort på en veldig elegant måte. Så vi er kjempefornøyde, understreker Pascal.

Løsningen er en Toshiba Digital Inverter koblet til en fireveis takkassett montert i himlingen inne i butikklokalet.

Bra besøk i varmen

– Vi vet ikke om det er på grunn av dette, men det viser seg at vi nå har jevne besøk også med en gang det begynner å bli litt varmt ute, forteller Pascal. Kundene kommer når det er behagelig å sitte inne, mens ansatte får et komfortabelt arbeidsmiljø.

– Og vi kan selge sjokolade hele året. Det er ikke et kjempestort salg om sommeren, men vi fortsetter å selge sjokolade og kan vise fram produkter, poengterer Pascal.

Pascal-konditori-kjølig-konfektdisk.jpg

Slapp å stenge

Det å installere utstyr i et lokale som brukes er heller ingen selvfølge. Installasjonen hos Pascal på St. Hanshaugen ble gjort før kundene begynte å komme inn på formiddagen.

– Det var veldig fint for oss at det ikke var nødvendig å stenge lokalet. Andre sa til meg at vi måtte stenge to dager. Med tapt omsetning blir det plutselig en dyr installasjon, påpeker Pascal.

Han er ikke i tvil om at han ville ha valgt samme løsning på nytt. Og at neste sted han åpner, vil få installert aircondition med en gang.

– Det påvirker trivsel til både kunder og ansatte. Det er ikke noe tvil om det!

Sliter du med sommervarmen?

Vi har lang erfaring med prosjektering, og bistår entreprenører, installatører og forhandlere med å velge rett løsning og rett produkt for et behagelig inneklima.