Raske radiatorer og smarte skap

ABK-Qviller har supplert sitt tilbud med perfekt tilbehør til varmepumper, som energisparende radiatorer, gulvvarme, produkter til vannbehandling og prefabrikkerte tekniske skap.

Petter-Hagen-med-teknisk-sentral.jpg

Etter at Tønsberg-bedriften Variant VVS ble kjøpt opp av ABK-Qviller i fjor, er ABK-Qvillers utvalg av luft-vann- og væske-vann-varmepumpene supplert med viktige komponenter for varmedistribusjon. Nå kan vi tilby praktisk talt alt til varmeannlegg.

– Du får alt på ett sted, også nødvendig kompetanse om produktene, sier Petter Hagen, salgsansvarlig vannbåren varmedistribusjon i ABK-Qviller AS. Variant VVS er nå en egen avdeling i ABK-Qviller, og produktene tilbys over hele landet.

– Variants ingeniører holder høyt kunnskapsnivå og har tatt frem både gode produkter og gode løsninger, understreker administrerende direktør Daniel Kristensen.

Raske og effektive radiatorer

Radiatorer er et av produktene Hagen gjerne vil trekke frem. Tyskproduserte Kermi Therm X2 har patenterte løsninger som gjør dem mer effektive.

radiator-kermi-therm-x2.jpg

– Hele vannstrømmen tvinges over det fremre panelet først, slik at radiatoren blir varm i front. Dette øker strålingsandelen med inntil 100 %, forteller Hagen. Det bakre panelet fungerer delvis som strålingsskjerm som reduserer varmetap mot yttervegg.

– Oppvarmingstiden blir inntil 25 % kortere og løsningen kan spare opp til 11 % energi, fortsetter Hagen. Til nå har Kermi-radiatorene særlig blitt levert til leilighetsbygg, næringsbygg og skoler, først og fremst på Østlandet.

– Disse radiatorene er et gunstig valg for alle som er opptatt av driftskostnader, enten det er offentlige eller private bygg, mener Hagen.

Smarte tekniske skap

Målet med prefabrikkerte tekniske sentraler for boliger er å gjøre installasjonene enklere. Teknisk sentral for én leilighet får plass i et skap.

– Vi har blant annet utviklet en justerbar returtemperatur-begrenser (RTL-ventil) slik at vi kan bruke felles røropplegg til gulvvarme og radiatorer, forklarer Hagen. Dette senker kostnader både til installasjon og drift. Komponenter som energimåler, mengdemåler av varmt og kaldt vann og magnetfilter kan enkelt integreres.

Teknisk-skap-på-tralle.jpg

– Skapene egner seg særlig godt til leilighetsprosjekter og omsorgsbygg, sier Hagen.

Alt av gulvvarme

Gulvvarme er opplagt et viktig supplement til ABK-Qviller-Qvillers varmepumper.

– Vi har hele spekteret av gulvvarmeløsninger for ulike typer konstruksjoner, og vi har lagt mye arbeid i å finne gode løsninger for installasjon, understreker Hagen. Den siste viktige produktgruppen som innlemmes i ABK-Qviller handler om kjemikaliefri vannbehandling.

– Dårlig teknisk vann er det som skaper størst driftsproblemer i varmeanlegg, påpeker Hagen.

Interessert i gulvvarme? Sjekk ut Kermi x-net.

Tilgjengelig landet over

Disse og andre produkter til varmeanlegg, som gulvvarme og kjemikaliefri vannbehandling, er nå tilgjengelige over det meste av landet.

– ABK-Qviller har lokalkontorer på de stedene i Norge hvor det bygges mest, og dermed har det blitt mye enklere å få tak i våre produkter til varmeanlegg lokalt. Og det er masse kompetente folk på lokalkontorene, understreker Hagen.