Toshibas toppmodell er best i klassen

Best effekt og ytelse i sin klasse, enkel installasjon, enkel service og en rekke funksjoner som gir brukeren en enklere hverdag: Dette er Toshibas toppmodell Daisekai 9.

Toshiba-Daiseikai-9-nyhet.jpg

Med dette tilskuddet i Daisekai-familien tyner produsenten enda mer ut av luft-til-luft-varmepumpene, særlig ved lave temperaturer.

– Toshiba har klart å få en veldig god SCOP-faktor på maskinene samtidig som de leverer høy varmeeffekt ved lave utetemperaturer, forteller Joachim Kobbeltvedt, salgsansvarlig for luft-til-luft-varmepumper hos importør ABK-Qviller.

Fabrikktestet drift til -30 °C

Daisekai 9 kommer i to effektstørrelser; 9 25 (6700 W) og 9 35 (7700 W). Begge har toppkarakter A+++ på energiklasse.

Modellen 9 25 har SCOP (årsvarmefaktor) på 5,3 og avgitt effekt på 3700 W ved -15 °C og 2700 W ved -25 °C. Storebroren 9 35 har en SCOP på 5,1 og en avgitt effekt på 4500 W ved -15 °C og 2900 W ved -25 °C.

– Dette er klart best i klassen for sammenlignbare modeller priset opp mot denne, oppsummerer Kobbeltvedt.

Tett samarbeid om utvikling

Fabrikktestet drift ned til -30 °C er upåklagelig, og er et av flere eksempler på vårt tette samarbeid med Toshiba:

  • Daisekai 9-modellene har egen peisfunksjon som gjør det enkelt å bruke varmepumpen effektivt mens man fyrer i peis eller ovn.
  • Lengre rør på innedelen gjør det enklere for installatør å komme seg gjennom tykke norske vegger og i tillegg er varmepumpene ferdig fylt for inntil 15 m rørstrekk
  • Forbedret avrimingsprogram og funksjon for manuell avriming
  • Bedre avrenning av kondensvann med ny design på bunnplate og varmekabel

– Konkurransen i det norske markedet er knalltøff. Når Toshiba nå lykkes med å utvikle en toppmodell med suverene ytelser, er det takket være vårt tette samarbeid med fabrikken gjennom hele året for å sikre den kvaliteten vi ønsker, understreker Kobbeltvedt.

Brukervennlig

Vi gjør Toshiba-varmepumpene enda mer brukervennlige, noe som også er gunstig for installatørene. En egen funksjon for tvungen avriming er ett eksempel. 

– Et annet er en egen preset-funksjon som lagrer ønskede innstillinger, for eksempel 22 °C og varmedrift. Hvis brukeren roter seg bort, kommer hun eller han raskt tilbake til riktige innstillinger med ett trykk. Det kan spare installatøren for en tur ut til opprådde kunder, poengterer Kobbeltvedt. Andre praktiske funksjoner er

  • feriemodus (still temperaturen ned til mellom 5 og 13 °C)
  • ekstra stille som begrenser hvor mye lyd varmepumpen får lage om natten og
  • ren luft som aktiviserer det avanserte plasma-filteret for å rense inneluften

Og selv om toppmodellen har blitt kraftigere, har Toshiba klart å redusere lydnivået.

– Daisekai 9 kommer selvfølgelig med det miljøvennlige kuldemediet R-32, og de er klargjort for styring via app, opplyser Kobbeltvedt. Sluttbruker kan bestille gratis befaring på Daisekai 9 fra Toshibavarmepumper.no.