NIBE lanserer nye inverterstyrte luft vann varmepumper i mindre versjon

Nye modeller i NIBE F2040 og SPLIT-serien egner seg spesielt for nye eneboliger, middels til godt isolerte boliger og næringsbygg med lavt energibehov.

nibe-2040-lansering.jpg

Fra før leveres NIBE-seriene F2040 og SPLIT i størrelsene 8, 12 og 16. De kompletteres nå med en helt ny modell i størrelse 6, egnet for boliger med et varmebehov på 1-5 kW. Modellen F2040-6 er monoblock-utgave, mens SPLIT AMS10-6 krever kjøleteknisk installasjon. Den nye SPLIT AMS10-6 er den minste luft-vann modellen NIBE har i sitt sortiment, og den norske importøren ABK-Qviller AS tror at varmepumpen blir populær hos installatører med F-gass sertifisering:

– Den nye splitversjonen AMS10-6 er kompakt og lett håndterlig for installatøren. At den i tillegg kan kobles med meget monteringsvennlige rør i dimensjonen 1/2",1/4" er noe som kommer godt med både ved erstatning av eksisterende luft-vann-pumper og for nye anlegg, sier Kent Willén, salgssjef for NIBE hos ABK-Qviller AS.

Mer energieffektiv, kompakt og lavere lyd

Nye F2040-6 og SPLIT AMS10-6 kan skilte med lavere lydnivå, forbedret årsvarmefaktor (SCOP) og kompakte mål. Varmepumpene er også utstyrt med en effektiv kjølefunksjon, noe som blir mer og mer aktuelt med godt isolerte hus.

Med denne økte satsingen på mindre inverterstyrte luft-vann varmepumper styrker NIBE sin posisjon og konkurransekraft i et marked hvor behovet for modeller med mindre varmeeffekt vokser.

Modellene er spesielt egnet for nye eneboliger og middels til godt isolerte eksisterende boliger. Splitversjonen NIBE AMS10-6 og monoblokken NIBE F2040-6 er utviklet for boliger og næringsbygg med lavt energiforbruk.

Offensivt priset

NIBE F2040-6 og SPLIT AMS10-6 er kompatible med samtlige SMO styreenheter og VVM innedeler og danner et komplett varmepumpeanlegg.

– Vi ser i mange av forespørslene som kommer inn at F2040-6 og SPLIT AMS10-6 dekker energibehovet, spesielt på nybygg. Med en offensiv pris tror vi de nye modellene blir svært populære hos rørleggeren og kjølemontøren, sier Kent Willén.