NIBE dominerer test av avtrekksvarmepumper

NIBE dominerer test av avtrekksvarmepumper

Den Svenske Energimyndigheten har utført en test av avtrekksvarmepumper med turtallsregulering. Testresultatene viser at svenske NIBE F750 er den modellen som vinner sammenlagt.  

NIBE F750 avtrekksvarmepumpeAvtrekksvarmepumper med sin lave installasjonskostnad har lenge vært en favoritt for eiere av moderne hus i Sverige, men avtrekksvarmepumper med turtallsregulering er en nyhet. Turtallsregulering innebærer at varmepumpen automatisk tilpasser seg husets aktuelle effektbehov og dermed sparer enda mer energi. En vanlig huseier som bytter fra en ordinær avtrekksvarmepumpe til en med turtallsregulering kan spare mer enn 5 000 kroner i året.

Den Svenske Energimyndigheten testet avtrekksvarmepumpenes effektivitet i hus på 120 og 180 m² både med gulvvarme og radiatorer. Dessuten ble det testet hvor mye varmtvann som kunne produseres og hvor stort varmetapet var.

Testresultatene viser at svenske NIBE F750 er den modellen som vinner sammenlagt, og har best resultat på 15 av 20 punkter. Blant annet oppnådde den høyeste årsvarmefaktor, høyeste varmtvannskapasitet, og høyeste energibesparing i hus på 120 m².

- Den store forskjellen finner man på varmtvannssiden, forteller Kent Willén, salgssjef for NIBE i Norge.

- Der de andre modellene klarer bare 104-111 liter, så kan NIBE F750 tappe hele 208 liter. F750 kan fylle et helt badekar uten å koble inn drift med el-kolbe. Fortsatt finns det varmtvann for en dusj.

Varmetapet fra varmtvannsberederen er bare 480 kWh per år, sammenlignet med 935 og 1480 kWh for de to andre testede modellene.

 

Dekker normalt TEK17-krav

I Sverige dominerer avtrekksvarmepumper markedet for nye eneboliger, hvor varmepumpeprodusenten NIBE er en sterk aktør. NIBE F750 er spesielt utviklet for å kunne klare byggekravene for nye boliger, og dekker normalt energikravene i TEK 17. Utviklingen av produktet har bakgrunn i svenske byggekrav. F750 dekker energibehov til oppvarming, varmtvann og ventilasjon for boligen, og for utbygger løses dermed mange utfordringer.

Med tilluftsmodulen SAM 40 får man balansert ventilasjon med forvarming og filtrering av friskluften.

Hele testen kan leses her:
energimyndigheten.se

Les mer om NIBE F750


For mer informasjon kontakt:

Christian O. Arnesen
Salgsansvarlig avtrekksvarmepumper