Luftbefukting og luftavfukting

Vi har Norges største utvalg av produkter for befukting og avfuktning, og kan tilby optimale løsninger for alt fra museer og kirker til forretningsbygg og industri.

Befuktning

Riktig luftfuktighet er viktig for godt inneklima, enten målet er å gi godt arbeidsmiljø for ansatte eller beskytte verdifulle gjenstander, eller produkter som trelast, grønnsaker og frukt. Forskning viser at optimal relativ luftfuktighet er 40 til 60 %.

ABK-Qviller har luftbefuktere basert på ulike prinsipper for befukting: Dampbefuktere, forstøvingsbefuktere, hybridbefuktere og fordunstingsbefuktere. Du kan velge løsninger som befukter direkte i rommet, eller som befukter via ventilasjonsanlegg. Les mer på condair.no.

Avfuktning

For høy luftfuktighet innendørs kan gi en rekke problemer som skaper dårlig inneklima og ødelegger materielle verdier. Mugg- og soppvekst, råteskader og korrosjon er vanlige eksempler på konsekvenser av høy luftfuktighet.

ABK-Qviller har avfuktere som gir deg kontroll på luftfuktigheten, enten det er i et innendørs svømmeanlegg, en garasje, kjeller eller i større bygninger med ventilasjonsanlegg.

Loading image...

Vi tilbyr en rekke høykvalitets befuktere fra Condair

CONDAIR RS: Dampbefukter med varmeelement og patentert kalkoppsamler som gjør at den virker uansett vannkvalitet

CONDAIR CP3 MINI: Dampbefukter for direkte befukting i rommet eller via ventilasjonsanlegg

CONDAIR EL: Dampbefukter med elektrodeoppvarming som gir pålitelig befukting

CONDAIR DL: Hybridbefukter. Condairs toppmodell innen adiabatisk befukting i ventilasjonsanlegg. Kan benytte vannbåren energi

CONDAIR ME: Et prisgunstig adiabatisk befuktersystem som plasseres i ventilasjonsaggregater. Befukteren baserer seg på fordunstning. I tillegg kan denne modellen benyttes som adiabatisk kjøling

Les mer på condair.no

Loading image...

Våre produtker for avfukting:

Dehutech
Solide svenskproduserte adsorpsjonsavfuktere i industriutførelse, med effektiv avfukting i temperaturområdet minus 30°C til pluss 40°C. DehuTechs avfuktere har adsorpsjonsrotorer som kan rengjøres, mekanisk stabile og ikke brennbare. Kapasiteten er høy (opptil 182 liter/time), energibruken lav og vedlikeholdet enkelt.

Condair DP
Avfuktingssystemer for innendørs svømmebasseng, velvære- og behandlingsområder. Condair DP er en standard kondensavfukter med kapasitet på 73 - 263 l/døgn. Den egner seg for temperaturer mellom 20 og 36 °C.

Forstøvningsbefuktere fra Defensor

PH 15 og PH 28: Mobil luftbefukter og luftrenser. Kan leveres med vanntank eller for nettvannstilknytning. Renser også luften for forurensninger via det effektive Quattro-filteret.

505, 3001, ABS3: Kompakt og solid bygget luftbefuktere for bruk i trelastlager, produksjonslokaler og grønnsaks- og fruktlager. Kan leveres for nettvannstilkobling.