Dehutech adsorpsjonsavfukter

Dehutech adsorpsjonsavfukter er et robust avfukteraggregat for effektiv tørking av luft selv ved lave romtemperaturer og lavt vanninnhold i luften.

Dehutech-adsorpsjonsavfukter.jpg

ABK-Qviller leverer Dehutech avfuktere til flere formål og i mange kapasiteter: Fra 0,6 til 182 l/t

Egenskaper ved produktet:

  • Effektive og robuste luftavfuktere
  • Rotoren er vaskbar og ubrennbar
  • Rustfrie plater i kvalitet 2333 som standard
  • Temperaturområde fra -30 °C til +40 °C
  • Solid adsorpsjonsavfukter i industriutførelse

Avfukter av høy kvalitet

Dehutech er en svenskprodusert kvalitetsavfukter med solid chassis i kraftig rustfri 2333 stålplater. Avfukteren leveres klar for tilkobling til spriokanaler, elektrisk kraft og reguleringsutstyr. Vifter og motorer er solid designet for kontinuerlig drift året rundt.

Slik virker Dehutech adsorpsjonsavfukter

En adsorpsjonsavfukter opererer med to hovedluftstrømmer. Den største luftstrømmen avfukter romluften, mens den minste luftstrømmen tørker ut fuktigheten i rotoren og fører fuktigheten ut i friluft.

Prosessluft

Den største luftstrømmen, også kalt prosessluften, passerer gjennom et roterende Silica Gel-hjul. Silica Gel er et luktfritt og ufarlig tørkemiddel i hygroskopisk materiale, med stor evne til å trekke til seg fuktighet fra luften. Når prosessluften passerer gjennom rotoren blir luftfuktigheten redusert. Tørrluften kommer ut på motsatt side av rotoren og tilføres rommet eller prosessen.

Regenereringsluft

Fuktighetsinnholdet fra luften er blitt overført til rotormateriellet. For å tørke ut rotoren, slik at den hele tiden skal kunne oppta fuktighet fra prosessluften, må den opptatte fuktigheten i rotoren tørkes ut. Dette sørges den minste luftstrømmen for, også kalt regenereringsluften.

Regenereringsluften kommer først inn i én sektor av rotoren, fra samme side som prosessluften, og kjøler ned rotormateriellet samtidig som temperaturen på regenereringsluften øker. Med et elektrisk varmebatteri øker temperaturen på regenereringsluften ytterligere og føres gjennom rotoren i motsatt retning av prosessluften. Den varme luften opptar fuktigheten i rotoren, slik at rotoren blir tørket ut og er klar til en ny runde med tørking av prosessluft. Regenereringsluften forlater avfukteren som varm og fuktig luft, og føres ut av bygningen.

slik-virker-en-adsorpsjonsavfukter.jpg