Varmeopptak og installasjon

ABK-Qviller leverer alt utstyr som trengs til å overføre varme fra energibrønner, jord og sjø til varmepumper: energikollektorer, samlekummer, ventiler og isolerte rør.

legger rør4.jpg

Kollektorer

ABK-Qviller har kollektorer for varmeopptak fra sjø, berg og jord. 

Dobbelkveilede kollektorer for brønn i størrelsene 40, 45 og 50 mm fra 100 til 400 meter. Enkelkveilede kollektorer for varmeopptak fra jord i 40, 45 og 50mm opp til 600 meter. For sjø leverer vi både dobbelkveilet kollektor og trommelkollektorer (CWX).

Alle våre brønnkollektorer leveres med bunnlodd tilpasset kollektorlengden.
Vi har brønnlokk til de vanligste foringsrørene og kollektordiameterene. 

Isolerte rør 

ABK-qviller tilbyr komplett sortiment isolerte rør for kuldebærer i dimensjoner fra 40-250 mm. De vanligste dimensjonene lagerføres i Oslo. 

Se hele sortimentet her!

Kuldebærere

Vi leverer etanol, etylen-glykol og propylen-glykol. Alt fra de mest brukte variantene til kollektoranlegg og til varmepumpe- og solfangeranlegg.

Vi leverer også mer miljøvennlig, glyserinbasert kuldevæske fra geopro.
Denne kuldevæsken er ikke-giftig og har svært gode trykkfallsegenskaper, selv ved lave temperaturer.

Se alle våre kuldebærere og tilbehør her! 

Samlekummer

Leveres fra svenske produsenten Fusion. Vi leverer en rekke prefabrikerte samlekummer som kan produseres etter kundens ønske og utførelse. Her har vi et bredt utvalg innjustering, kuleventiler og stammediametere. 

Kummene kan leveres i tre forskjellige størrelser, DN600, DN800 og DN1200, for 2 til 22 kollektorer. Standard kum leveres med 20-70 l/min BRV innreguleringsventiler, DN32 kuleventiler på uttakene og lufteventiler på hver av hovedstokkene.

Standardlokk er vanntett og låsbart, og tilfredsstiller EN124/DIN1989 for 600kg belastning. Kjøresterkt lokk i støpejernkan leveres som tilvalg (40t).

Se utvalget av samlekummer og samlestokker her!

Sveisedeler

For å koble hele systemet sammen anbefaler vi å helsveise rørene med elektromuffer. Vi har alle dimensjoner fra 32 til 160mm på lager i Oslo. Andre diametere kan vi levere på forespørsel.

Se alle sveisedeler og dimensjoner her!

Kollektormatere og tilhenger med vinde

For enklere setting av kollektorrør bør man bruke kollektormateren til Slangman. Slangman ble oppfunnet av Lars-Olof med lang fartstid i brønnbore-bransjen. På grunn av den økte utbredelsen av energiboring fikk han en idé om at nedsetting av kollektorslanger kan gjøres enklere. Manuell nedsetting tar mye tid og krefter, og krever ofte 2 personer. Lars-Olof innså at man kunne erstatte dette arbeidet av en maskin, og utvikler Slangman kollektormater. Den originale Slangman er kanskje markedets mest solide kollektormater.

Reel X løsningen er en tilhenger med vinde som kan bære to kollektorkassetter med slanger av ulike lengder på tilhengeren. Du trenger ikke ta hensyn til hvilken slange som skal settes først. Det er mulig å gjøre klart kassetter med ferdigfylte kollektorslanger og deretter løfte dem opp på hengeren.

Reel X-systemet er egnet for ferdigfylt 45 mm slange på opptil 350 meter. Løsningen er ekstra fordelaktig for kollektorslanger (PEM), men er også egnet til markrør, vannledninger, PVC og nylonslanger.

Les mer om verktøy for kollektorer her!