Miljø- og grusbrønner

ABK-Qviller lagerfører et komplett sortiment av produkter til miljø- og grusbrønner. Filter- og stigerør fra Rotek, samt rustfrie filter- og stigerør i alle dimensjoner fra Stüwa. I tillegg leverer vi sand og bentonittprodukter for etterfylling av brønner. Les mer om våre løsninger til miljøbrønner og grusbrønner her.

Komplette løsninger for miljø- og grusbrønner

For store vannforsyningsanlegg basert på grunnvann fra grusbrønner kan vi tilby rustfrie filtre, filtergrus, og bentonitter til forsegling. I tillegg tilbyr vi komplette løsninger for miljøbrønner (observasjonsbrønner) for å overvåke grunnvannsreservoarer og avrenning fra avfallsdeponier, søppelfyllinger og landbruk.

Her finner du alt til miljø- og grusbrønner!

Filter- og stigerør i alle dimensjoner

Vår leverandør, Rotek, har et godt utvalg av filter- og stigerør. Her kan du velge mellom PEHD, PE100 og en spennende nyvinning, BIO.

PEHD-rørene er produsert etter EN12201 og KIWA-sertifiserende norm KQ-561, som beskriver krav til rør og filtre til bruk i miljøundersøkelser. Disse ufargede rørene innholder utelukkende karbon og hydrogen som gir en sikker garanti på at man ikke får urenheter i grunnvannet.

BIO-rør fra Rotek er biologisk nedbrytbare rør, men med samme mekaniske egenskaper som Roteks standard PEHD-system. Rørsystemet er produsert av et nøye utvalgt biobasert materiale, som er EN 13432-sertifisert. Materialet er 100% komposterbart, gir ingen visuell forurensning eller kompostering og har ingen negativ effekt på kompostprosessen eller komposten i seg selv. De oppfyller krav til nedbrytningshastighet og etterlater ingen mikroplast. En svært bærekraftig løsning for miljø- og filterbrønner.

PE100-rør er standardiserte filter- og stigerør med høy fleksibilitet og korrosjonsbestandighet. Vi kan levere i alle dimensjoner og lengder, og de kommer med dreide trapesgjengere.

Rustfritt fra Stüwa

Fra Stüwa leverer vi rustfrie ZSM-stigerør i ypperste kvalitet. Dette er vår beste løsning for montering av større senkepumper i brønn. Rørene holder senkepumpen stabilt i brønnen samtidig som de transporterer prosessvannet opp fra brønnen. Hurtigkoblinger med doble o-ringer sørger for rask montering med tette og stabile skjøter.

Rørene leveres i AISI304 eller AISI316L og i lengder fra 500 mm til 6000 mm. Glatte ender er beregnet for sveising ved toppen av brønnen.

Vi leverer også filterrør for grusbrønner i rustfritt stål i både 304 og 316. Rustfrie filterrør dekker ofte større dimensjoner enn PE100-filterrør. Leveres med ulik slisseåpning og lengde etter behov.

Se alle våre rustfire filterrør her!

Sand og bentonitt

For etterfylling og tetning av brønner leverer vi en rekke produkter som sand og bentonitt. Vi har blant annet bentonittpulver, pellets av både bentonitt og magnetitt, sementpatron, bentonittstenger og filtersand.

I nettbutikken finner du en total oversikt over våre bentonittprodukter og tetningsmateriell.