Fundamentering og spesialboringer

Odex, Symmetrix og Elemex er velkjente rørdrivningssystemer ABK-Qviller tilbyr for fundamentering med borede peler.

SmartROC-D50-2.jpg

Asset: Epiroc

ABK-Qviller leverer innsatsmaterialer til fundamentering til landets største entreprenører. Som autorisert distributør av brønnboringsutstyr fra Epiroc (tidligere Atlas Copco) kan vi tilby de velkjente systemene Odex, Symetrix og Elemex:

  • Odex er et mye brukt system som fungerer ved de fleste grunnforhold.
  • Elemex-systemet er spesielt skånsomt for boring i løse masser, og blir derfor mye brukt i områder hvor det er risiko for setningsskader. Piloten har en unik design som styrer luften direkte mot boreflaten foran piloten og tilbake i fôringsrøret. Slik unngår du at trykkluften påvirker omkringliggende strukturer.
  • Symmetrix er et «allround»-system som også egner seg for hardere masser som store steinblokker, i hardt grunnfjell eller der grunnen heller. Det egner seg særlig ved vanskelige grunnforhold, når tiden er begrenset og presisjon avgjørende. Symmetrix «DrillThru» er unikt ved at systemet gjør det mulig å bore videre under ringkronen uten å måtte trekke opp og skifte over til vanlig borkrone. Systemet borer raskere og mer nøyaktig enn andre boremetoder som benyttes i dag. Symmetrix med gjennomborende pilot er både et system for forankringsboring og friksjonspeler.

Til fundamentering kan ABK-Qviller tilby et utvalg av polymerbaserte borevæsker fra canadiske Matex.

Til presisjonsboringer og spesialboringer leverer vi helstabiliserte borhammere og vingestyringer.

Vi har opprømmingskroner i området fra 216 til 660mm (8 ½ - 26'').