Varmevekslere

Vi tilbyr et komplett varespekter innenfor varmevekslere for væske og gasser. Platevarmevekslere i alle varianter og størrelser, rørvarmevekslere, spiralvekslere, trommelvekslere og tørrkjølere.

Varmevekslere benyttes i varme- og kjøleanlegg og veksles mot kuldemedium, tappevann, frostvæsker, fjernvarme, saltvann, grunnvann, basseng og gråvann. I tillegg tilbys trommelvekslere og tørrkjølere for varmeveksling mellom væske- og luft.

Se vårt utvalg av varmevekslere her!

Loading image...

NYHET! JAG-serie pakningsplate-varmeveksler

Den nye JAG-serien til Hexonic er en pakningsplate-varmeveksler med høy vekslingsevne som passer bra til grunnvannsvarmepumper. Navnet kommer av de nye "Jagged plates", et prisvinnende design av plater med tagger som øker strømningsturbulensen og gir bedre varmevekslingsevne. I tillegg vil det nye, geometriske designet redusere sedimentakkumuleringen, som gjør dette til en god grunnvannsveksler.

Den nye løsningen er kompakt, lettere og kan tilpasses individuelle behov som gjør den til en pålitelig løsning for alle dine applikasjoner.

Loading image...

Platevarmevekslere

Våre platevarmevekslere dekker de fleste behov og leveres helloddede eller med pakninger for rengjøring. For tappevann tilbys kobberfrie vekslere i 100% rustfri stål. For saltvann og korrosive væsker leveres vekslere i titan utførelse. Platevekslere leveres også som fordamper, kondensator eller economizer for bruk i kuldekretser. Med eller uten isolasjon. For spesielle applikasjoner kan platevekslere leveres med flere kretser. Det lagerføres platevarmevekslere med mindre kapasiteter. Større platevarmevekslere og fjernvarmesentraler produseres etter ordre. 

Loading image...

Rørvarmevekslere

Produktene egner seg godt med korrosive væsker, partikler i væsken eller hvor det er nødvendig å holde et lavt trykkfall. Typiske applikasjoner er basseng med ferskvann eller saltvann, oppdrett eller gråvann fra industri og avløp. Rørvarmevekslere leveres til dampanlegg og for kjølevann eller oljekjølere til motorer og diesel aggregater. Det leveres også en serie veksler spesielt designet for medisinsk og sterile miljøer. Det lagerføres rørvarmevekslere for basseng og i mindre kapasiteter. Større rørvarmevekslere produseres etter ordre.

Spiralvekslere i akkumulatortank

For varmeanlegg og tappevannsproduksjon benyttes ofte spiralberedere hvor varmere vann veksles mot kaldere vann i tank. Standard leveres spiralberedere opptil 500 liter og med eller uten el.varme i enfas, 230-400 volt trefas. For større behov kan det leveres opptil 3000 liter med da en begrenset kapasitet på forvarmingsspiral. En spiralbereder kan også leveres dobbeltmantlet. De mest solgte akkumulatortanker med spiral lagerføres.      

Trommelveksler

Trommelvekslere produseres i PE-materiale og er mest benyttet som varmeopptak fra sjø til væske/vann varmepumper. Tromlene kan også plasseres i en glassfibertank for varmeopptak fra gråvann i industri eller overalt hvor det benyttes mye varmtvann.

Vekslerne egner seg også varmegjenvinning fra korrosiv eller forurenset avtrekksluft i landbruket og industri. Leveres med eller uten automatisk rengjøring i form av vannspyling. Trommelvekslere produseres etter ordre.

De fleste solgte varmevekslere kommer fra produsent:  
NIBE, HEXONIC, ALTOC, HØIAX, AREX eller CETETHERM