Varmepaneler

Sabiana varmepaneler avgir varme i form av stråling og er en energieffektiv løsning for oppvarming av store lokaler som til eksempel lagerrom, industri- og sportshaller.

Sabiana-varmepaneler.jpg

Sabiana varmepaneler monteres i tak, og varmen avgis hovedsakelig som stråling. Dette er en energieffektiv løsning som gir godt termisk inneklima. Strålingen går ned i rommet og varmer opp mennesker, vegger, vinduer og gulv, mens luften bare varmes opp indirekte.

Fordeleler med strålingsvarme

Brukere erfarer ofte at strålevarme gir varme der det skal være varme, noe man ikke alltid erferer med annen type oppvarming. Når overflatene rundt oss er varmet opp, taper vi mindre varme til omgivelsene. Derfor opplever vi den termisk komforten som god ved lavere lufttemperatur (enn med oppvarming hovedsakelig via konveksjon). Og med strålevarme havner varmen der den trengs mest: det vil si kaldere flater får en større del av varmen.

Et godt brukseksempel er bilverksteder der det ofte kjøres kalde bilder inn i et varmt lokale. Uten strålingsvarme vil bilene rekke til seg varmen i rommet og det blir kaldt for de som oppholder seg der. Slike ubehag unngås oftest med varmepaneler i taket. 

Oppvarming ved hjelp av strålingsvarme gir ingen lyd, ingen luft i bevegelse og utgjør ingen brannfare.

Strålingsvarme er godt egnet i rom med stor takhøyde, slik som industrihaller, hangarer, sportshaller, verksteder, bilforretninger og lignende.

ABK-Qviller leverer to varianter av Sabiana varmepaneler:

  • Duck Strip 4.1 varmpaneler egner seg godt til å varme opp store lokaler som lager-, industri- og sportshaller.
  • Pulsar P.FE varmepaneler gir elegant og fleksibel oppvarming i kontorbygninger.

Takvarme med Sabiana varmepaneler gir godt termisk inneklima, fungerer i de fleste typer lokaler og kan tilpasses ulike energikilder og temperaturnivåer.