Tjenester

Vi tilbyr en rekke nyttige tjenester for kollektorer, borstål og senkepumper, som å sette og bytte kollektorer, trykkteste og lufte brønner, og sveise PE-rør.

Secoroc-Premium-Plus-DTH-drill-bit.jpg

Tjenester og utstyr til anleggssektoren 

ABK-Qviller Anlegg har både utstyr og kompetanse til å levere en rekke tjenester til våre anleggskunder, som

  • Sette eller bytte kollektorer
  • Trykkteste og lufte brønner og brønnparker
  • Montere senkepumpeanlegg
  • Knekke(åpne), service og reparasjon av senkeborhammere 2-24’’
  • Sveising og legging av PE-rør fra brønn til kum og teknisk rom

Sette eller bytte kollektorer

Bistand til å sette kollektorer er spesielt aktuelt for mindre firmaer som jobber mot eneboligmarkedet. Vi tilbyr denne tjenesten til kunder i Oslo og omegn.

Da fylles kollektorslangen med kuldebærervæske mens den sitter på en vinde på en tilhenger, og settes ned ved hjelp av en bunnvekt og et motorisert hjul (en slangemann). Til slutt settes et kollektorlokk på toppen.

Selv om kollektorer i utgangspunktet har svært lang levetid, kan det skje ting underveis. Er det behov for å bytte en kollektor, har vi utstyr for å trekke opp og håndtere kollektoren, og sette ny kollektor ferdig fylt.

Trykkteste og lufte brønner og brønnparker

VI kan også ta oss av trykktesting og lufting av brønner og brønnparker. Trykktesting med luft skjer etter at alle rør er lagt og sveiset. Deretter fylles anlegget med væske, som må sirkuleres for å få ut all luft. Som regel gjøres dette for en brønn om gangen. Til slutt økes trykket på hele anlegget for å se om det faller. Til slutt oppsummeres det hele i en trykktestingsrapport.

Montere senkepumpeanlegg

Vi kan montere senkepumpeanlegg i drikkevannsbrønner, og har en spesialbygget tilhenger med alt av utstyr som trengs til montasje og service av senkepumper. Det betyr at vi kan gjøre jobben raskt og effektivt.

Service og reparasjon av senkeborhammere

Vi har utstyr for knekking, service og reparasjon av senkeborhammere fra 2 til 24 tommer. Vi kan håndtere dette på relativt kort varsel for å hindre nedetid hos kunden.

Sveising

Vi kan bistå med å sveise og legge rør, fra brønn til kum, og eventuelt videre til teknisk rom Sertifisert plastsveiser, både for speil- og elektrosveising.