Ti tusen varmepumper

Ti tusen varmepumper har skapt tidenes logistikk-utfordring for selskapet. – Dette har forhandlerapparatet vårt ventet lenge på, sier logistikksjef Tom Lundquist hos ABK-Qviller.

Etterspørselen etter varmepumper har gått i været høsten 2022, og bransjen har slitt med lange ventetider og problemer med å få tak i varmepumper.

– Vi har fått til sammen 50 fullpakkede containere med over 10 000 varmepumper fra Toshibas fabrikk i Thailand. En tredjedel av disse varmepumpene går rett ut igjen til våre forhandlere, fortsetter Lundquist.

Salget av varmepumper i tredje kvartal 2022 var tidenes høyeste for denne perioden, ifølge fersk statistikk fra Norsk Varmepumpeforening. Samlet salg er høyere enn noensinne!

– Vi er veldig fornøyde med at vi har fått fylt opp lagrene våre, sier Lundquist.

Transport og logistikk er utfordrende i mange bransjer nå. For ABK-Qviller sin del tok det ni måneder fra varmepumpene ble bestilt til de ble levert.

– Mens det normalt tar fire måneder, poengterer Lundquist. Leveransen dekker primært de mest populære modellene Polar og Signatur.

Containerne er fullpakket med varmepumper som må løftes ut for hånd, og totalt utgjør forsendelsen over 500 tonn.

– Vi har etablert et nytt fjernlager på Brobekk for å få plass til alt sammen, har engasjert ekstra personell og rekvirert over 2000 europapaller. I tillegg blir en del av containerne fjernlagret inntil vi rekker å tømme dem, forteller Lundquist.

– Så nå trenger ikke forhandlerne bekymre seg over leveringstiden lenger?

– Nei, nå har vi masse varer, så det er bare å bestille!