Den nye toppmodellen - Toshiba Daiseikai 10 Ask og Kontur

6. oktober 2023 – Toshiba valgte Norge og ABK-Qvillers kundeevent til verdenspremiere av splitter ny toppmodell, DAISEIKAI 10 ASK OG KONTUR. Den nye luft-luft varmepumpen er klasseledende både i ytelse, design og funksjoner, og tar over for den avtroppende toppmodellen, Daiseikai 9 S.

De helt nye innedelene er tilgjengelig i to varianter, Toshiba Kontur med stramme, rene linjer og matt hvit finish og Toshiba Ask med nordisk preg og spiler i ask heltre.

- Det er artig at Toshiba valgte vårt kundeevent til verdenspremiere av den nye toppmodellen, Daiseikai 10. Den første Daiseikai Nordic Design ble lansert tilbake i 2003 og ble umiddelbart en suksess. Vi i Norden kan slå i bordet med de høyeste markedsandeler for Toshiba i verden, og det er ikke tilfeldig at den nordiske modellen blir lansert før Europamodellen. Det er over 30 små- og store tekniske designforskjeller mellom standard europeisk modell og en med Nordisk Design forteller administrerende direktør i ABK-Qviller, Daniel Mark Kristensen.

Cover_AdobeStock_273195033_crop.jpg

Markedsledende effekt

Hvis det er noe Toshiba er kjent for er det kompressorer og inverter kompressorstyringene. På nye Daiseikai 10 er laveste kompressorhastighet senket med hele 20% og ned til kun 560 watt avgitt varme ved +7 °C omgivende.

Lav varmekapasitet er viktig for å opprettholde stabil temperatur og unngå hyppige oppstarter i vår- og høstsesong. På de kaldeste dagene girer kompressoren opp og avgir 4700 watt ved -15 °C omgivende - nok til å varme de største stuene.

Energimerkingen er målt i kaldt klima til A++ og da med en SCOP på hele 4,6. Til tross for kraftig ytelse er maskinen blant de mest stillegående på markedet. Daiseikai som en nordisk modell er selvfølgelig fabrikktestet ned til -30 °C.

Bærekraftig valg

Innedelene består av inntil 50 % resirkulert plast og treverket av Ask som omgir innedelen er nøye utvalgt fra bærekraftig forvaltet skog. I tilegg til sertifisert embalasje gjør dette varmepumpen til den mest bærekraftige modellen fra Toshiba noensinne! 

- Det er imponerende vågalt av Toshiba og gå ut av boksen med nytt design på innedel. Både varmepumpen Signatur og nå Daiseikai 10 med ekte spiler av bærekrafts-sertifisert Ask møter nordisk designspreferanse, fortsetter Kristensen.  

Spennende, nye funksjoner

Inndelene til Toshiba Daiseikai 10 Kontur og Ask er utstyrt med en helt nyutviklet termisk sensor. Sensoren overvåker rommet og gir boligeier valget mellom direkte eller indirekte luftstrøm. Når ingen er tilstede i rommet, senker den temperaturen for økt energisparing.

Toshiba Daiseikai 10 leveres med den aller beste luftfilterløsningen som renser luften, nøytraliserer uønsket lukt og fjerner partikler som støv og pollen.

En helt ny avrimingsteknologi sørger for at innedelen avgir varme under avriming ved milde utetemperaturer. Dette gir økt komfort og sørger for jevnere temperatur. Flere smarte funksjoner kan aktiveres direkte fra fjernkontrollen blant annet kraftigere avriming når værforholdene bygger mye is på utedel, og stillemodus på både ute- og innedel.

Andre funksjoner:

  • Utedel i Nordic Design-utførelse utviklet for tøffe vinterforhold, ekstra korrosjonsbeskyttelse fabrikkmontert varmekabel og optimalisert avrimingfunksjon. Nippel i 32 standard PP-rør og egne klemmer for ekstra varmekabel i drensrør. Åpen coil for å redusere påising.  

  • Fabrikkgarantert driftsområde ned til -30 °C

  • Fabrikkmontert tørrefilter i utedel, doble O-ringer på kraner

  • Valgfri tilkobling av nettstrøm på innedel eller utedel

  • Ekstra lange rør på innedel, tilpasset tykke vegger

  • Multi-utvalg av fjernkontroller, app eller stemmestyrt. Oppgradering av software over internett.

  • Peisfunksjon – Høy viftehastighet selv uten drift av utedel.

  • +8°C graders vedlikeholdsvarmefunksjon