NIBE dominerer test av avtrekksvarmepumper

NIBE dominerer test av avtrekksvarmepumper

Den Svenske Energimyndigheten har utført en test av avtrekksvarmepumper med turtallsregulering. Testresultatene viser at svenske NIBE F750 er den modellen som vinner sammenlagt.

NIBE F750 avtrekksvarmepumpeTestresultatene viser at svenske NIBE F750 er den modellen som vinner sammenlagt, og har best resultat på 15 av 20 punkter. Blant annet oppnådde den høyeste årsvarmefaktor, høyeste varmtvannskapasitet, og høyeste energibesparing i hus på 120 m².


50 % mindre varmetap

Den Svenske Energimyndigheten testet avtrekksvarmepumpenes effektivitet i hus på 120 og 180 m² både med gulvvarme og radiatorer. Dessuten ble det testet hvor mye varmtvann som kunne produseres og hvor stort varmetapet var. Varmetapet fra varmtvannsberederen er på kun 480 kWh per år, sammenlignet med 935 og 1480 kWh for de to andre modellene i testen. 

 

Store forskjeller når det kommer til varmtvann

- Den store forskjellen finner man på varmtvannssiden, forteller Kent Willén, salgssjef for NIBE i Norge. Der de andre modellene klarer bare 104-111 liter, så kan NIBE F750 tappe hele 208 liter. F750 kan fylle et helt badekar uten å koble inn drift med el-kolbe. Fortsatt finns det varmtvann for en dusj.

 

Kan dekke TEK10-krav

I Sverige dominerer avtrekksvarmepumper markedet for nye eneboliger, hvor varmepumpeprodusenten NIBE er en sterk aktør. NIBE F750 er spesielt utviklet for å kunne klare byggekravene for nye boliger, og kan dekke energikravene i TEK10. Utviklingen av produktet har bakgrunn i svenske byggekrav. F750 dekker energibehov til oppvarming, varmtvann og ventilasjon for boligen, og for utbygger løses dermed mange utfordringer.

Med tilluftsmodulen SAM 40 får man balansert ventilasjon med forvarming og filtrering av friskluften.

 

Vil du vite mer om NIBEs avtrekksvarmepumper?

ABK-Qviller er enerepresentant for NIBE i Norge og er ansvarlige for markedsføring og salg av produktene. Vil du å bli forhandler, eller ønsker du mer informasjon om våre produkter, ta kontakt med en av våre regionsansvarlige i ditt distrikt:

 

Ragnhild Tjore
Regionsansvarlig Hordaland, Sogn og Fjordane
Halvor Strand
Regionsansvarlig Hedmark og Oppland
John-Are Hestnes
Regionsansvarlig Nordland, Troms og Finnmark
Pål L. Thomassen
Regionsansvarlig Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland
Gøran Andersen
Regionsansvarlig Oslo og Viken
Arve Moksnes
Regionsansvarlig Møre og Romsdal og Trøndelag
Morten W. Freyer
Regionsansvarlig Vestfold og Telemark